Indukciós akadálymentesítés
2016. február 05. írta: Msylwia

Indukciós akadálymentesítés

Az indukciós hurok az akadálymenetesítésben használatos elektronikus eszköz, melyet a hallásukban sérült emberek számára fejlesztettek ki, azzal a céllal, hogy a hanginformációk megértését és problémamentes befogadásukat elérhetővé tegyék.

Miért van szükség az indukciós akadálymentesítésre?

A hallókészüléket viselők számára mindennapos problémát jelent a hallókészülékük mikrofonján át beérkező hangok megértése. Az indukciós erősítő rendszer a leghatékonyabb megoldás a hallássérültek részére, ez az eszköz elkülöníti az értékes jelet a háttérzajtól a nagyothalló számára. Az indukciós akadálymentesítés célja, hogy a zajos környezeti hangok kizárásával a mágneses téren keresztül egy tiszta hangot juttassunk el a hangforrástól a hallássérült hallókészülékéhez, mindezt amellett, hogy az indukciós erősítő és az indukciós hurokra vonatkozó használati kritériumokat szem előtt tartjuk. Abban az esetben is, amikor a beérkező hangot külső zajok kísérik vagy távoli esetenként torzult hangokat szükséges a mikrofonon keresztül értelmezni.

A technológiai fejlődésnek köszönhetően ami az indukciós hurokerősítők teljesítményét illeti, néhány négyzetéteres ügyfélszolgálati helységben történő személyes beszélgetéstől akár a több ezer négyzetmétert felölelő létesítmények (konferenciatermek, sportcsarnokok) hangosítási igényeit képes biztosítani. Az indukciós akadálymenetesítés révén ma már akár színházakat vagy hangversenytermeket, tárgyalókat, előadótermeket lehet kiváló hangminőségben lefedni, így biztosítva az élményszerűséget.

Hogyan működik?

A rendszer egy audio jelet továbbít mágneses mezőként a térbe, melyet a speciális nagyothalló készülékkel rendelkezők kifogástalan minőségű hangként venni tudnak.

 

images_1.jpg

  • A továbbítandó hang a mikrofonon keresztül bekerül az indukciós erősítőbe
  • Az erősítőből a jel bevezetésre kerül egy vezeték hurokba
  • A vezeték egy mágneses teret gerjeszt, az így gerjesztett mezőben nincsenek gyenge vagy holtterek, bárhol is tartózkodjon a hallgató
  • A hallókészülékek belsejében található egy tekercs, ami veszi ezt a mágneses jelet, mely egy kitűnő minőségű audio jel, amely közvetlenül a hallgató fülébe jut.

 Indukciós rendszerek alkalmazási helyei

  • Ügyfélszolgálatok, üvegfallal elválasztott pénztárak, bankok, információs pontok
  • Osztálytermek, előadótermek, konferenciatermek
  • Színházak, hangversenytermek, mozik, stadionok, sportcsarnokok
  • Várótermek, busz- és vasútállomások, repülőterek stb.
  • Templomok, kórházakakadalymentesites_ugyfelszolgalat.png

Az indukciós hurok típusai és kiépítése

  • Fix telepítésű indukciós hurok

Meghatározott helyen elhelyezett (falon vagy padlón), ahol a mikrofon a beszélőnél kerül elhelyezésre. Bankok, ügyfélszolgálati helységek, üvegfallal elválasztott pultoknál célszerű alkalmazni. A mai technológiának köszönhetően már csatlakoztatható meglévő hangosító rendszerekhez, mint például riasztó-, vagy tűzjelző rendszerekhez is.

  • Mobil indukciós hurok

Olyan helyeken, ahol a vezetékes indukciós hurok telepítése nem oldható meg, vagy csak kevés hallássérültre lehet számítani, ott célszerű a hordozható indukciós hurok. A rendszer egy adóból és egy vagy több vevőből áll. Az adó jeleit érzékelik a halláskárosultak számár átadott vevőkészülékek, amik a hallássérülteknél lévő személyi induktív hurkok segítségével továbbítják a hangjeleket készülékükbe.

gomb_kerjen_ajanlatot_footer.pngAmennyiben indukciós akadálymentesítő rendszerre van szüksége, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal. INGYENES szaktanácsadással és helyszíni felméréssel állunk rendelkezésére. 

elerhetosegtrigger.png

A bejegyzés trackback címe:

https://triggerkft.blog.hu/api/trackback/id/tr348362672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása