Kamerarendszerek
2016. március 17. írta: Msylwia

Kamerarendszerek

Első osztályú megoldások üzleti felhasználóknak, társasházaknak!

kamerarendszer_kezdo.png

Az elektronikus védelem egyik legmodernebb formája a kamerás megfigyelőrendszerek kialakítása. Jelentős szerepet kap a 24 órás megfigyelés és képrögzítés lehetősége a bűnelkövetések során, hisz egyrészt visszatartó erejük van, másrészt nagyban hozzájárulnak a bűnelkövetők azonosításában. Azokon a helyeken, ahol megfigyelőrendszerek kerültek kiépítésre nagymértékben csökkentek a bűnelkövetések száma.

Kamerarendszerek felhasználási köre

 

A video megfigyelőrendszerek ma már nem csak ipari területeken, kereskedelmi egységekben, pénzintézetekben, szállodákban, irodaházakban találhatóak meg, hanem egyre nagyobb számban kerülnek kiépítésre magán ingatlanoknál, iskoláknál, vállalkozásoknál, kisebb üzletekben is, hiszen az elmúlt évek folyamán jelentősen csökkent a kiépítési költségük, azonban technológiailag igen jelentős fejlődésen estek át. A biztonsági kamera nem csak folyamos megfigyelést biztosít, hanem az események rögzítését is lehetővé teszi. Így, amennyiben nem kívánatos esemény történik, lehetőségünk van visszanézni a biztonsági kamerák felvételeit is.

A kamerák a felvett képet elektromos jellé alakítják át, és zárt úton jutnak el a monitorig és a képrögzítőig, melyen az élő- és rögzített képeket csak az arra feljogosított személyek nézhetik meg. Lehetőség adódik az internet, a helyi számítógépes hálózat vagy mobiltelefon révén belépni egy távoli objektum megfigyelő hálózatába: megnézni az éppen aktuális élő képeket, vezérelni a kamerákat, vagy éppen az adatbázisban rákeresni adott eseményre, időpontra.

Biztonsági kamerarendszerek fajtáikamerearendszerreszei.png

  • Analóg kamerás megfigyelés

Ez a típus jelenleg a legköltséghatékonyabb megoldás, itt a videójel koax kábelen, sodrott érpáron jut el a kamerától a rögzítőig. Választható, amennyiben van már kiépített koax vezeték és nincs szükség nagy felbontású felvételekre.  Ma már kifutó rendszer.

  • Analóg HD kamerás megfigyelés

Sok rendszer esetében nincs szükség az IP kamerák okos funkcióira, ugyanakkor a hagyományos analóg biztonsági kamerák limitált felbontása helyett, szükség lenne - a korábban csak IP kamerával elérhető -részletgazdag képre, ilyenkor esetekben ajánlott az AHD kamera. Az AHD rendszerek esetén a kamerák képesek analóg koax kábelen, vagy számítógéphálózati UTP kábelen is kapcsolódni a videorögzítőhöz.

  • IP alapú kamerás megfigyelés

A hagyományos analóg kamerák modern változatai az IP kamerák, ahol a képtovábbítás IP alapú számítógép hálózaton keresztül történik. A kamerák és a rögzítők közötti összeköttetés a legtöbb esetben kábelezéssel történik, de lehetőség van a vezeték nélküli telepítésre is. A kamera a rögzítővel számítógép hálózaton keresztül kommunikál. Digitális rendszereknél a kamerák képei teljesen digitálisak, ezáltal az így kapott kép tökéletes minőségű, megfelelően nagy felbontás esetén (2-4 Mp). Nagyításkor leolvasható akár egy távolabb parkoló autó rendszáma is. Amennyiben UTP kábel van kiépítve, nagy felbontású felvételekre van szükség ez a legoptimálisabb választás.

  • Hibrid kamerarendszer

Az IP és analóg technika integrálása, erre abban az esetben lehet szükség, ha a meglévő analóg megfigyelőrendszert szeretné kiegészíteni  IP kamerákkal.

  • Beltéri kamerák

Többnyire műanyag burkolattal rendelkeznek, lehetnek fix és vario optikásak.  Infra ledes megvilágítás segíti az éjszakai megfigyelést.

  • Kültéri kamerák

Időjárásálló fém burkolattal ellátott csőkamerás, vandál biztos dome kamerák, melyek az időjárási viszontagság ellenére kitűnő minőségű képeket szolgáltatnak. Látószögük lehet fix és vario optikával állítható, az éjszakai megfigyelést infra ledek segítik.

  • Vezérelhető kamerák

Kültérre és beltérre egyaránt alkalmazható speed dome kamerák. Vezérlésük történhet számítógépről, DVR-ről, vagy akár mobil telefonról is. A vezérelhető biztonsági kamerák 360°-ban körbeforgathatók, le- és fel billenthetők, a beépített zoom optika a ráközelítést is lehetővé teszi.

  • Éjjel látó kamera

Egyes kameratípusok az éjjel látást infra-megvilágítók segítik és egészítik ki. Az infra LED-eket többnyire beépítik a kamerákba, de az infra LED-ekből felépülő infra reflektorok a kamerák mellé kerülnek felszerelésre.

 

Milyen szempontokat kell figyelembe venni ahhoz, hogy pride-electronic-security-systems-woombye-4559-2.jpgelégedettek
 legyünk a kameraáltal nyújtott képpel?  A következőkre kell odafigyelnünk a megfelelő kamera kiválasztásánál:

 

  • Kültérre vagy beltérre kerül-e a kamera: a fényviszonyok változásai jelentősen befolyásolják a képminőséget
  • Mekkora a látószöge, milyen a fókusztávolsága: az adott helyhez
    megfelelő legkisebb látószögű optikát kell választani
  • Milyen az objektív fényáteresztő képessége, kamera fényérzékenysége
  • Ahhoz, hogy megfelelően lehessen észlelni az eseményeket, fontos, hogy a monitorok képminősége és képfelbontása illeszkedjen a kamerákéhoz. Lényeges, hogy hogyan jelennek meg a monitoron a kamera képei - egy kamera képe vagy több kameráé- ilyenkor osztott képet látunk, illetve folyamatosan kell-e figyelni a monitort vagy sem. Jelfeldolgozó eszközök segítségével egyetlen monitoron oldják meg több kamerakép megjelenítését.
  • Video jelfeldolgozók: a kamerarendszer képeinek archiválására szolgálnak a képrögzítők. A digitális képrögzítő DVR tökéletes minőségben rögzít akár több hónapnyi anyagot, a felvételek között pedig egyszerűen, dátum vagy esemény alapján is kereshet. A biztonsági kamerák rögzítőjén meghatározhatja, hogy a rendszer csak a képen bekövetkezett mozgás esetén archiváljon, ezáltal a fölösleges, eseményektől mentes időintervallumokat nem rögzíti. Maszkolással a rögzítőknél a mozgásérzékelés területét kijelölhetjük például, hogy a fának a mozgását ne érzékelje.

Az általunk telepített minőségi biztonsági kamerák folyamatos működésre lettek tervezve, az időjárástól és a hőmérséklettől függetlenül. Ennek köszönhetően mindig biztonságban tudhatja értékeit, szemmel tarthatja vállalkozását, megbizonyosodhat alkalmazottainak munkavégzéséről.

  • Távoli elérés! Tudja biztonságban vállalkozását, akkor is ha Ön nincs jelen!

tavolieleres.jpgA legtöbb digitális rögzítő rendelkezik beépített hálózati eléréssel, mely lehetővé teszi, hogy egy kliens program segítségével a világ bármely pontjáról, akár okostelefonon, tableten keresztül is rá tekintsen az éppen aktuális élő képre, vezérelheti a kamerákat, vagy éppen az adatbázisban rákereshet az adott eseményre, időpontra. Feltétele, hogy a kiépítés helyszínén internetes elérhetőséggel rendelkezzen az ügyfél, ajánlott az 1Mb/s feltöltési sebességű internetes elérhetőség.

Cégünk minden esetben az Ön igényire szabott biztonsági kamera rendszert telepít. A választást sok tényező befolyásolhatja, mint például a megfigyelni kívánt helyszín, az elvárt képfelbontás, a látóterület nagysága és az adott fényviszonyok. Számos biztonsági kamera típus a rendelkezésére áll, szakembereink segítenek Önnek a tökéletes kamera rendszer megtervezésében.

Az általunk nyújtott kiemelkedő tervezést magas színvonalú műszaki és minőségi követelményekkel ötvözzük. Folyamatosan fejlesztjük folyamatainkat, szolgáltatásainkat annak érdekében, hogy megrendelőink maradéktalanul elégedettek legyenek. INGYENES szaktanácsadással és helyszíni felméréssel állunk rendelkezésére.  A 2016-os évben a cég 30. fennállásának köszönhetően minden Megrendelőnknek 5% kedvezményt biztosítunk!

Védje meg üzletét, vállalkozását és válassza a hosszú távon, megbízhatóan működő TRIGGER Kft által telepített kamerás megfigyelőrendszereket!

gomb_kerjen_ajanlatot_footer.pngKamerarendszer telepítését tervezi? Kérjen tanácsot tőlünk. A tanácsadás és helyszíni felmérés díjmentes! Vegye fel velünk a kapcsolatot bizalommal kedvező ajánlatunkkal kapcsolatban!

 

 

hikvison.jpgtechson.jpgvivotek.jpgsamsung.png
golmar.pngletoltes_1.pngprovision.jpg


elerhetosegtrigger.png








 

A bejegyzés trackback címe:

https://triggerkft.blog.hu/api/trackback/id/tr338460064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása