Társasházaknak
2016. február 19. írta: Msylwia

Társasházaknak

Biztonságos társasházakért – gazdaságos megoldás - 24 órás non-stop védelem

 

kepernyofelvetel_61.png

tarsashaz.gif

Milyen előnyökkel jár, ha egy társasház biztonsági kamerával rendelkezik?

A társasházban nemcsak a saját lakásunkat szükségszerű biztonságtechnikai védelemmel ellátni, hiszen a lopásokat, rablásokat, egyéb bűncselekményeket egyre nagyobb számban követik el a lépcsőházakban, kapualjakban.  A társasházak bekamerázása nemcsak a betörőket rettenti el, de megelőzi bűncselekmények elkövetését, a lépcsőházon belüli rongálást. Egyre több társasház próbál védekezni ezen bűncselekmények ellen kamerarendszerrel. Ma már az új építésű lakóparkok megtervezése során a kamera szerves részét képezi az épületnek, hiszen környezetünk és értékeink védelme létszükséglet. Statisztikák bizonyítják, hogy azokban a társasházakban, ahol nincs felszerelve lépcsőházi kamerarendszer, ott bizony elég magas az elkövetett lopások, rablási kísérletek illetve rongálások száma.

Cégünk készséggel áll rendelkezésére profi biztonságtechnikai eszközökkel, melyek elsősorban segítenek megelőzni a bűncselekményeket, másodsorban pedig, ha már bekövetkezett egy esemény, akkor segítenek annak gyorsabb felderítésében. Társasházak, lakóközösségek számára olyan kamerarendszert ajánlunk, mely a nap 24 órájában rögzíti az eseményeket a bejáratoknál, közös helyiségekben, belső udvarokon, parkolókban, garázsokban.

Telepített kamerarendszereink előnyei

 

  • Kameráinkat mozgásérzékelésre programozzuk, így rögzített felvételek csak akkor készülnek, ha valamilyen mozgás valóban történik. Így órákon át nem kerül rögzítésre az üres lépcsőház, mely megkönnyíti a visszakeresést.
  • Nagy felbontású képek kerülnek rögzítésre, így kifogástalan felvételek készülnek
  • Kameráink a beépített infra megvilágítás mellett teljes sötétségben is jól látnak
  • A területen történő események a beépített háttértárra kerülnek rögzítésre, dátum/idő szerint visszakereshetők, elmenthetők, a rendőrségnek átadhatók
  • A rendszer karbantartása, üzemeltetése egyszerű, minimálisak a járulékos költségek. Nincs szükség monitor előtt ülő biztonsági személyzetre.
  • Zárt rendszerek lehetetlenné teszik, hogy illetéktelenek hozzáférjenek a felvételekhez
  • A törvényben meghatározott módon a felvételek 15 napig kerülnek tárolásra, majd a rendszer automatikusan felülírja a korábban rögzített képeket
  • A kamerarendszer működéséről tájékoztató táblák informálják majd a lépcsőházba érkezőket
  • Biztosított a szabályos adatkezelés

Amennyiben egy lakóközösség kamerarendszer felszereltetését tervezi, de fontos szempont a költséghatékonyság, abban az esetben legalább az úgynevezett behatolási pontoknál (bejárat, hátsó udvar, garázskapuk) érdemes a kamerák telepítése. Amennyiben a lakóközösség nagyobb biztonságra törekszik, érdemes a lifthez, lépcsőfordulókhoz is kamerákat telepíteni.

A kamerarendszer karbantartására érdemes figyelmet fordítani. Hiába szerelnek fel modern biztonságtechnikai eszközöket, ha egy fontos bizonyíték visszakeresésekor derül arra fény, hogy a kamera tápegysége meghibásodott vagy a lencsén lévő portól, pókhálótól nem lehet látni a képet.

Napjainkban egyre több társasházban találkozhatunk kiépített kamerarendszerrel!

Társasházi kamerarendszer jogszabály hasznos tudnivaló:

  • A kamerarendszer építéséről a Szövetkezeti és Társasházi Törvény paragrafusai rendelkeznek. Elsődleges szabály hogy fentiek létrehozásához közgyűlési 2/3-os határozat vagy a tulajdonosok 2/3-ának írásbeli hozzájárulása szükséges.
  • Adatkezelésre vonatkozó szabályzat a szervezeti-működési szabályzatban
  • Szerződés a jogszabályoknak megfelelő adatkezelő szolgáltatóval
  • Figyelemfelhívó tábla elhelyezése

Kamera rendszer kiépítését tervezi? Kérjen tanácsot tőlünk. A tanácsadás és helyszíni felmérés díjmentes! Vegye fel velünk a kapcsolatot bizalommal kedvező ajánlatunkkal kapcsolatban!

 

Társasházi lépcsőház-világítás korszerűsítés – Váltson LED világításra

folyosok-lepcsohazak-ledes-vilagitasa.jpg

A LED fényforrások elterjedése és egyre fokozódó népszerűsége nem véletlen, számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos fényforrásokhoz képest. A LED fényforrásra váltani azért is előnyös, mert egyrészről energiatakarékos, másrészről környezetbarát megoldást kínálnak a hosszabb élettartamú izzók.

A világításkorszerűsítés a jelenleg használatos hagyományos világítástechnikai eszközök kiváltását jelenti LED világító eszközökre. Ezt a korszerűsítését érdemes összekötni a beépített mozgásérzékelők felszerelésével, mind kényelmi mind takarékossági szempontok miatt. Mozgásérzékelő alkalmazásával jelentősen csökkenthetőek a lépcsőházban felkapcsolódó lámpatestek száma!

LED fényforrások alkalmazása az alábbi előnyökkel jár

  • A LED fényforrás használata magas energia- és költségcsökkentést eredményez, akár 50-80%-os energia-megtakarítást érhető el
  • Rövid megtérülési idő
  • A hagyományos fényforrásokkal ellentétben, a LED nem vibrál, nincs UV és IR sugárzása
  • Jelentős CO2 kibocsátás csökkenés, környezettudatos működés
  • Nem érzékeny a be-, ki kapcsolásra, ritkán kell cserélni
  • A LED fényforrások rendkívül hosszú élettartalmúak - 50.000 üzemóra, vagy folyamatos üzemben 5 év - különösen előnyös a nehezen hozzáférhető helyeken történő üzemeltetésnél, hiszen nagyon ritkán kerül sor cserére
  • Ellentétben a hagyományos fényforrásokkal, nem szükséges a fény kibocsátásához a bemelegedés, a megfelelő hőmérséklet elérése, a LED a kapcsolás után azonnal a megfelelő üzemi fényt produkálja
  • A LED fényforrások működés közben minimális mennyiségű hőt termelnek, így olyan helyeken is használhatóak, ahol a melegedés veszélyt jelenthet

Ingyenes felmérés -  Komplex kivitelezés – teljes körű műszaki háttér 

Keressen fel minket bizalommal és válasszon korszerű LED fényforrásokat társasháza belső megvilágításához!

A bejegyzés trackback címe:

https://triggerkft.blog.hu/api/trackback/id/tr868403350
süti beállítások módosítása