Karbantartás
2016. február 10. írta: Msylwia

Karbantartás

images.jpgAz autóját rendszeresen karbantartja? Ma már minden autótulajdonosnak magától értetendő, hogy a gépjárművek tervszerű, rendszeres karbantartásával növelhetjük autónk élettartamát, illetve hozzájárul, hogy a személyautónk biztonságos és gazdaságos maradjon.

Tervszerű megelőző karbantartás jelentősége

A vagyonvédelmi és biztonságtechnikai eszközök a telepítéstől számítva sok esetben folyamatosan ellenőrzés nélkül üzemelnek. A megfigyelőrendszereknél, vagyonvédelmi rendszereknél szakszerű karbantartás hiányában sajnos legtöbb esetben akkor derülnek ki a problémák, amikor éppen egy fontos eseményt kellett volna jelezniük, rögzíteniük vagy meggátolniuk. Előfordul, hogy a riasztó berendezésnél egyszer csak egy áramszünet alkalmával kiderül, hogy az akkumulátor már régóta nem működőképes, mozgásérzékelőjük hibásan van beállítva, és gyakran téves riasztást ad. Idővel a füstérzékelők elszennyeződhetnek, ebből adódóan a hibajelzések és téves jelzések sora jelentkezhet.

Partnereink, megrendelőink hosszkamera1.jpgú távú megelégedettsége érdekében biztonságtechnikai rendszereink utógondozására kiemelt figyelmet fordítunk, mind a garanciális idő tekintetében mind a garancia időn túli üzemben tartásra. Szerviz és karbantartási csomagjaink az összes elektronikus biztonságtechnikai és tűzvédelmi rendszerhez igénybe vehetőek, melyek a rendszeres karbantartásnak köszönhetően garantálják a telepített rendszerek hosszú távú megbízható működését, illetve jelentősen megnövelik a rendszerek élettartalmát. A rendszeres karbantartással elkerülhetőek a téves riasztások, a kényszerű üzemszünetek és az ezekkel járó veszteségek.

Hasznos tudni

  • Jogszabály írja elő, hogy a tűzjelző berendezés működőképességét rendszeresen felül kell vizsgálni és azt követően el kell végezni a szükséges karbantartást. A felülvizsgálatot és a karbantartást karbantartási naplóban vezetni kell.
  • A kamerarendszerek megfelelő működésese érdekében javasolt, rendszer átvizsgálások legalább negyedévente!
  • A riasztó rendszerek, beléptető rendszerek akkumulátorai 2-3 évente feltétlenül cserére szorulnak, működési rendszerükből adódóan folyamatosan veszítenek kapacitásukból.
  • A legtöbb már meglévő beléptető rendszer minimális ráfordítással munkaidő nyilvántartásra is alkalmassá tehető.
  • Szakszerűen megtervezett és telepített biztonságtechnikai, vagyonvédelmi rendszerek karbantartás vagy felülvizsgálat hiányában pár év elteltével amortizálódnak, veszíthetnek hatékonyságukból.

Telepített kamera, riasztórendszerek, beléptető rendszerek, tűzjelzők, sorompók a hosszú távú működéshez negyedévente, félévente vagy éves ciklikussággal ellenőriztetni kell, melyet akár karbantartási szerződés keretében biztosítunk.

Az úgynevezett javító karbantartás - előre nem tervezett ki nem számítható meghibásodásból eredő pl.: véletlen vagy direkt rongálás -  melyek azonnali megoldást kívánnak, cégünk akár 24 órás ügyeleti rendszerben vállalja ezen hibaelhárításait.gomb_kerjen_ajanlatot_footer.png

elerhetosegtrigger.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://triggerkft.blog.hu/api/trackback/id/tr738369894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása